Halloween: Heksje

Halloween: Heksje

In een van mijn vorige posts liet ik een van mijn halloween creaties zien. De pompoen. Maar bij een pompoen hoort natuurlijk ook iets van het zou kunnen opeten toch? En waar denk je aan als je aan halloween denkt. Ik in ieder geval aan een heksje. Ik kwam het patroon online tegen, en vond het zo schattig. Dat ik het eigenlijk wel moest maken.


Het heksje is gemaakt uit het patroon: Ada & Cat van de auto Galencaixe. Dit patroon is te vinden als gratis patroon op de site van hobbi. Het werkje wordt zo’n +/- 20 cm hoog. Ik heb de volgende spullen gebruikt om het heksje te kunnen maken:

 • Rainbow Cotton (Nude, Pink, purple, White, Black)
 • Haaknaald nr. 4
 • Veiligheidsogen paars 10mm
 • Fibervulling
 • Roze viltstift
 • Een stopnaald en een schaar

Dit patroon is te maken door gevorderde hakers. Als beginner kan je het natuurlijk altijd proberen als een mooie uitdaging. De volgende steken vind je terug in het patroon:

 • MR – magische ring
 • V – vaste
 • meerderen – 2 steken in dezelfde steek
 • minderen – 2 steken samen haken
 • Hstk – half stokje
 • Stk – stokje
 • L – losse
 • Hv – halve vaste

Benieuwd hoe je deze steken moet maken? Binnenkort zal ik mini tutorials plaatsen om jullie te kunnen helpen!

Wil jij ook zo’n mooi werkje?

Neem dan contact met mij op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *