De Efteling knuffel: Jet

De Efteling knuffel: Jet

Een tijdje geleden vroeg onze kapster aan mij hoe goed ik kon haken. Op het moment kon ik het wel redelijk. Zij had namelijk allemaal mooie creaties van mij gezien, en wilde mij vragen of ik iets kon maken. Haar jongste zoontje is helemaal weg van de Efteling. En één van de mascottes is vrijwel nooit verkrijgbaar als knuffel. Dus ik voelde mij geroepen, om Jet te maken voor het zoontje zijn verjaardag.


Jet is gemaakt via het patroon behorende tot de auteur Kelly Jacobs. Je knuffel wordt ongeveer 30 cm hoog. Om Jet te kunnen maken heb ik de volgende spullen gebruikt:

  • Verschillende kleuren garen (paars, rood, zwart, wit, blauw en geel).
  • Haaknaald nr. 3
  • Fiber vulling
  • Een stopnaald en een schaar.

Dit patroon is aan te raden voor de iets gevorderde haak(sters). Het is namelijk best een werk, en het in elkaar zetten moet je net weten hoe je dat het beste kan doen. In het patroon komen de volgende steken voor:

  • Mr – Magische ring
  • Hv- Halve vaste
  • V – Vaste
  • Hlstk – Half stokje
  • St- Stokje

Ben je ook benieuwd hoe je deze steken maakt? Binnenkort ga ik beginnen met het poster van tutorial video’s!

Wil jij ook zo’n mooie creatie?

Neem dan contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *