Blauwe olifant: Ollie

Blauwe olifant: Ollie

Mijn buurman heeft een tijdje terug een ongeluk gehad waardoor hij in het ziekenhuis terecht gekomen was. Hij heeft daarna een tijdje moeten revalideren. De buurman houdt heel veel van olifanten, net zoals zijn vrouw daar van hield. Mijn buurman is ondertussen gelukkig weer thuis, maar om hem toch een hart onder de riem te steken, heb ik Ollie gemaakt.


Ollie heb ik gemaakt met het patroon uit het boek ‘Een regenboog aan amigurimi’s’ van de auteur Tessa van Riet. Het werkje is zo ongeveer 3 cm hoog. Om ollie te kunnen maken heb ik de volgende spullen gebruikt:

  • 5 gram turquoise wol van action
  • Haaknaald nr. 2
  • Fiber vulling
  • Een stopnaald en een schaar

Dit patroon is te maken door beginnende als gevorderde haak(sters). In het patroon worden namelijk de volgende steken gebruikt:

  • L – Losse
  • Kl- Keerlosse
  • Hv- Halve vaste
  • V- Vaste

Ben je benieuwd hoe je deze steken moet maken? Binnenkort ga ik tutorial filmpjes maken om het jullie uit te leggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *